2021-11-16 07:45:20• hírek • MTI

Lengyelország elleni bravúrgyőzelemmel zárta a vb-selejtezőket a magyar válogatott

Foto: MTI/Szigetváry Zsolt
Foto: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Varsóban Lengyelországot a világbajnoki selejtezősorozat záró fordulójában. Mivel Albánia 1–0-ra nyert Andorra ellen, Marco Rossi együttese a negyedik helyen végzett a csoportjában.

Felemelő percek vezették fel az összecsapást, a telt házas varsói Nemzeti Stadion közönsége végig tapsolt a magyar himnusz közben, majd a lengyel alatt piros és fehér kartonlapok segítségével beborította a nézőteret. Mindeközben kiderült, hogy a pihenőt kapó Robert Lewandowski, a hazaiak legnagyobb sztárja végül a csapattal maradt, és a kispadról szorított társaiért.

Az első hazai helyzetre bő tíz percet kellett várni, és a folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, a magyar támadók nem tudták megtartani a labdát. A lengyel mezőnyfölény ellenére a 37. percben egy pontrúgás után, hatalmas hazai védelmi hibát kihasználva Schäfer András fejesével megszerezte a vezetést a magyar válogatott. A lengyelek a szünet előtt egyenlíthettek volna, de Dibusz Dénes résen volt. A második félidő két veszélyes magyar kontrával indult, Marco Rossi együttesének a játéka látványosan feljavult, mégis a lengyelek örülhettek, miután szintén egy pontrúgást követően egyenlítettek. A várt lengyel rohamok elmaradtak, sőt tíz perccel a befejezés előtt újra vezetést szerzett a magyar csapat, két cserejátékos, Kiss Tamás és Gazdag Dániel hozták össze a gyönyörű gólt.

A közel 60 ezres lengyel szurkolótábor egy része öt perccel a rendes játékidő vége előtt elindult hazafele, ők már nem hallották a hazai füttykoncertet, amely a pótselejtezőt érő második helyen végző válogatottat „búcsúztatta” Varsóban. A magyar válogatott a vb-résztvevő Anglia, a pótselejtezős Lengyelország, valamint Albánia mögött a negyedik helyen végzett az I csoportban, amelyben Andorrát és San Marinót előzte meg.

Vb-selejtező, I csoport, 10. (utolsó) forduló
Lengyelország–Magyarország 1–2 (0–1)
Varsó, Nemzeti Stadion, 56 197 néző, v.: Tiago Martins (portugál)
gólszerzők: Swiderski (61.), illetve Schäfer (37.), Gazdag (80.)
sárga lap: Klich (41.), Cash (45+2.), Puchacz (58.), Kedziora (67.), illetve Nagy Zs. (6.), Schön (43.), Szalai A. (64.), Gazdag (74.)

Lengyelország:
Wojciech Szczesny – Tomasz Kedziora, Pawel Dawidowicz, Jan Bednarek, Tymoteusz Puchacz (Przemyslaw Placheta, 83.) – Matty Cash (Kamil Jozwiak, a szünetben), Mateusz Klich, Karol Linetty (Przemyslaw Frankowski, 65.), Jakub Moder (Piotr Zielinski, a szünetben) – Krzysztof Piatek (Arkadiusz Milik, 65.), Karol Swiderski

Magyarország:
Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila – Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám (Vécsei Bálint, 90.), Nagy Zsolt – Varga Kevin (Gazdag Dániel, 58.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás, 72.) – Szalai Ádám (Hahn János, 89.)

A csoport többi mérkőzésén

Az angol válogatott 10–0-ra nyert San Marino vendégeként, ezzel kijutott a tornára. Az Eb-döntős háromoroszlánosoktól Harry Kane az első játékrészben 15 perc alatt négy gólt szerzett, így – Vivian Woodward, Dixie D

A találataikat szinte tetszés szerint szerző angolok végül tízszer voltak eredményesek, legutóbb 1964-ben az Egyesült Államoknak lőtt ennyi gólt az együttes. A csoport másik mérkőzésén az albánok odahaza 1-0-ra legyőzték Andorrát, ezzel a csoport harmadik helyén zártak.

Eredmények

San Marino–Anglia 0–10 (0–6)

gól: Maguire (6.), Fabbri (15., öngól), Kane (27., 32., 39., 42. – az elsőt és a harmadikat 11-esből), Smith Rowe (58.), Mings (69.), Abraham (78.), Saka (79.)
piros lap: Rossi (68., San Marino)

Albánia–Andorra 1–0 (0–0)
gól: Cekici (73. – 11-esből)

A csoport végeredménye


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: